Dahiliye

Uygulamalar :
- Tanı ve tedavi
- Ultrasonografi
- Dermatoloji
- Endokrinoloji
- Sindirim sistemi hastalıkları
- Solunum sistemi hastalıkları
- Kardiyovasküler hastalıklar
- Üriner sistem hastalıkları
- Hemolenfoid sistem hastalıkları
- Toksikasyonlar
- Acil vakalar
Sıkça Sorulan Sorular
Bizim kedimiz/köpeğimiz halsiz veya cilt problemi var veya kusuyor bir iğne yapsanız iyileşse?..
Halsizlik gibi, kusma gibi şikayetler hastalık değil bir hastalığın semptomudurlar. Ve bu semptomlara sebep olabilecek birsürü hastalık var. Bu yüzden semptomları rahatlatmadan önce hastalığı tespit etmek çok önemlidir.
Ayrıca tedavinin hastalığa etki etmesi için belli bir süre tedavi gerekmektedir. Antibiyotik bile kullandığınız ilk günden etki etmez. O yüzden bazı hastalıklar için biraz sabırlı olmak gerekmektedir.
Test yapmadan tedavi etsek bakınca neyi olduğunu anlamaz mısınız?
Dışarıdan bakarak iç organlardaki hastalıkları anlamamız ne yazık ki mümkün değildir. İnsanlar doktora şikayetlerimizi anlatabilmemize rağmen bile bizdeki hastalıkları teşhis etmek için doktorlarımız bizden bir takım tahliller istemektedirler. Hele ki bize şikayetlerini bile anlatma kabiliyeti olmayan dostlarımıza tahlilsiz tanı koymak mümkün değildir. Tanı koymadan yapılan semptomatik uygulamalar hastayı iyileştirmez asıl hastalığın sonuçlarını baskılar.
Muayenede neyi olduğunu bilemiyor musunuz?
Bir hastaya tanı koymak için tabi ilk muayene ederiz. Ancak muayene bize hastalıklar hakkında fikir verirken tanı için her zaman yeterli değildir. Gözle göremeyeceğimiz hastalıklar için muayene sonrası kan analizleri veya görüntüleme yöntemleri gerekebilir.